COFFEE PROFICIENCY
Kawa ziarnista CoffeePro Etiopia Sidama 250g
Jasno palona arabika Single Origin z Etiopii przeznaczona do alternatyw. Etiopia Sidama posiada lekko kwaskowy smak z nutami owoców pestkowych, cytryny i karmelu.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Karmel Owoce pestkowe Cytryna
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Etiopia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista CoffeePro Espresso Kenia Meru 250g
CoffeePro Espresso Kenia Meru świetnie sprawdzi się zaparzona w ekspresie ciśnieniowym, kawiarce bądź tradycyjną metodą. To kawa pełna owocowości i afrykańskiego słońca. Można w niej wyczuć nuty winogrona, porzeczki i wiśni.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Wiśnia Winogrona Porzeczka
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Mocna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kenia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista CoffeePro Gwatemala Las Codornices 250g
Wysokiej jakości kawa ziarnista z Gwatemali, jasno palona, przeznaczona do przelewowych metod parzenia. 100% arabika, została poddana obróbce metodą natural, która nadała ziarnom owocowego i słodkiego charakteru.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Maliny Poziomki Brzoskwinie Nugat
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Gwatemala
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Tak
Coffee Proficiency to krakowska palarnia kawy specialty. Palarnia stawia na pasję, wiedzę i umiejętności. Wypalana kawa ma być najwyższej jakości, a ziarna pochodzą z konkretnych, plantacji, z takich krajów jak Brazylia, Etiopia, Kenia, Kolumbia, Kostaryka, Gwatemala. Wszystkie plantacje są sprawdzane w procedurze direct trade, co gwarantuje szlachetność ziaren. Kiedy ziarna trafią do palarni, zostają wypalone tak, aby podkreślić ich charakter, bo dla Coffee Proficiency priorytetem zawsze jest smak. Poza jasnym wypalaniem ziaren pod kawy typu specialty, do przelewowych metod parzenia, w ofercie Coffe Proficiency znajdują się również ziarna wypalane stopniu średnim dla ciśnieniowych metod, które są idealne do espresso.